Uleiul de oregano – regele antibioticelor naturale


Când vine vorba de agenți antibacterieni, medicina naturistǎ are câteva soluţii surprinzǎtoare. Dintre multele resurse pe care natura ni le pune la dispoziţie pentru a lupta pentru sǎnǎtatea noastrǎ, uleiul de oregano este considerat, de departe, „regele antibioticelor naturale”.

Înainte de a vorbi despre beneficiile acestuia, sǎ spunem cǎ, în cazul produselor naturiste, este foarte important sǎ te asiguri cǎ alegi producǎtorul potrivit, care respectǎ toate regulile. Cel mai eficient este uleiul extras din oregano sǎlbatic (sovârv), cules din zonele montane, lipsite de poluare.

Cercetǎrile ştiinţifice au demonstrat cǎ uleiul de oregano distruge 96% din bacteriile de tip pneumococ, 96% din Neisseria, Proteus şi stafilococi, inclusiv acele tulpini de Neisseria care sunt responsabile de boli precum gonoreea şi meningita. Uleiul de oregano distruge şi 83% dinntre streptococi, 78% din Enterococcus, fiind un remediu natural în boli precum amigdalita streptococicǎ, scarlatina, febra reumaticǎ, sindromul de şoc toxic, cistita, diferite plǎgi infecţioase, ca şi în anorexie.

Alte antibiotice naturale

Extractul de ulei din frunze de mǎslin este un bun antiviral, ceea ce îl face o alegere excelentǎ atunci când microbul nu este cunoscut. De asemenea, are efect asupra radicalilor liberi, cu bune rezultate în încetinirea îmbǎtrânirii.

Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic și un bun agent antiviral, fiind recomandat în aceastǎ perioadǎ a anului. Usturoiul conţine potasiu şi germaniu, douǎ minerale care sunt esenţiale pentru o sǎnǎtate bunǎ. Este cunoscut şi pentru compuşii de sulf, în special alicina. Acestea sunt principalele fitochimicale care stimuleazǎ imunitatea şi acţioneazǎ ca antibiotice naturale. Deci este timpul sǎ aruncǎm nişte usturoi proaspǎt în supǎ, în tocanǎ, lângǎ felurile preferate din carne sau legume.

Ceaiul verde este important pentru unul dintre ingredientele sale active – EGCG – care a fost identificat ca un agent eficient împotriva anumitor tulpini de bacterii orale. Deoarece ceaiul verde are multe alte beneficii de sǎnǎtate, inclusiv o capacitate impresionantǎ de a descompune excesul de grǎsime din organism, este recomandat sǎ nu lipseascǎ din dieta zilnicǎ.

2 gânduri despre „Uleiul de oregano – regele antibioticelor naturale

 1. Pingback: Uleiul de oregano – regele antibioticelor naturale | Lucy Visinescu's Blog

 2. Alte avantaje ale consumului de ceai ar mai fi:

  excelenta sursa de antioxidanti,
  scade stresul si creste capacitatea de concentrare,
  prelungeste viata,
  scade tensiunea arteriala,
  protejeaza plamanii impotriva efectelor nocive ale fumatului,
  protejeaza ficatul impotriva efectelor nocive ale alcoolului,
  combate halena bucala,
  combate osteoporoza,
  creste imunitatea la boli,
  rehidrateaza organismul mai bine decat apa,
  combate acneea,
  inlatura cearcanele si reda stralucirea tenului,
  combate vergeturile,
  ajuta la slabit prin arderea grasimilor.
  http://lucyvisinescu.wordpress.com/2011/08/17/rolul-ceaiului-chinezesc-in-prevenirea-cariei-dentare/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s