Voiaj gustos în Balkania: Clătite Marquise


Într-o seară de iarnă, de sfârșit de an, la 31 decembrie 1852, Teatrul Național din București s-a deschis onoratului public pentru întâia oară, în lumina strălucitoare a lumânărilor de seu, sub distinsa direcțiune a domnuilui Costache Caragiale.

Când s-a luminat de ziuă, la terminarea balului, lumea bună a Bucureștiului, a fost petrecută cu un bufet de cofeturi. Printre ele luceau și clătitele Marquise. Povestea lor e mișcătoare, nu numai pentru că sunt adorate de toate națiile pământului dar și pentru multele și feluritele chipuri cum sunt servite. Să se știe că ele trebuiesc făcute cât se poate de subțiri, bine coapte și fără multă grăsime, este nevoie să se gătească cu câteva clipe înainte de a fi mâncate și fiecare foaie de clătită, după ce s-a prăjit, se așează pe o pânză curată să se scurgă bine grăsimea.

Cantități : la un ou se pun doar 50 de grame făină fină, cernută, puțină sare, 25 grame unt și 150 ml de lapte rece, nefiert ( în lipsă, apă cu bule sau sifon).

Secretele curg;……………

Află detaliile rețetei mai departe, pe site-ul KERA CALIȚA

Reclame

93 de gânduri despre „Voiaj gustos în Balkania: Clătite Marquise

  1. Pingback: Coptură de orez cu sirop de zmeură -

  2. Pingback: Limba de bou cu stafide -

  3. Pingback: Salată de creier -

  4. Pingback: Fazani cu sos de coacăze și gălbiori opăriți -

  5. Pingback: Crochete de cașcaval -

  6. Pingback: Gogoșele (bulete) de cașcaval -

  7. Pingback: O prăjitură pentru ceai -

  8. Pingback: Salată de avocado cu maioneză -

  9. Pingback: CREMĂ DE CIOCOLATĂ CU NUCI DE-I ZIC FRANȚUZII GANACHE (GANAJ) -

  10. Pingback: O petrecere de duminică din anii 1960 -

  11. Pingback: Potcoave de crap saramură -

  12. Pingback: Borș de pește mânăstiresc -

  13. Pingback: Tortul de bezea Kiseleff -

  14. Pingback: Cornulețe fragede cu smântână umplute cu rahat -

  15. Pingback: Chec cu nucă, rahat, stafide și cacao -

  16. Pingback: Budincă de griș în zahăr ars -

  17. Pingback: Sul de creier -

  18. Pingback: Pogacele cu jumari -

  19. Pingback: Muschiulet de porc invelit in costita afumata copt in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor -

  20. Pingback: Souffle cu castane -

  21. Pingback: Clătite Marquise -

  22. Pingback: Plăcintă cu smântână -

  23. Pingback: Ducleță de vișine -

  24. Pingback: Salată de vinete răgățeană -

  25. Pingback: Învârtitură de ciuperci -

  26. Pingback: Tochitura necredincioșilor -

  27. Pingback: Saramură de crap de dunăre -

  28. Pingback: Cotlete de miel la cuptor cu orez otoman -

  29. Pingback: Suflea de cașcaval cu broccoli -

  30. Pingback: Șalău cu maioneză -

  31. Pingback: Pfeffersteak -

  32. Pingback: Turnedo Rossini -

  33. Pingback: Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină -

  34. Pingback: Biftec Tartar -

  35. Pingback: Jumări de raţă -

  36. Pingback: Ţambal de porc dâmboviţean -

  37. Pingback: Brânză de capră în ulei de măsline -

  38. Pingback: Platou de iarnă grea -

  39. Pingback: Sul de caşcaval cu razachie -

  40. Pingback: Ruladă de cocoş -

  41. Pingback: Şniţele vieneze -

  42. Pingback: Pârjoale bucovinene -

  43. Pingback: Salată de icre de crap -

  44. Pingback: Borș de miel -

  45. Pingback: Stufat de miel -

  46. Pingback: Friptură de miel rece -

  47. Pingback: Cighir -

  48. Pingback: Cunună din cotlete de porc -

  49. Pingback: Salata A la Russe -

  50. Pingback: Sos Tartar -

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s